Активний відпочинок та незабутні враження
Вітаю Вас Гость

Меню сайту
Категорії розділу
Гірський туризм [7]
Пішохідний туризм [2]
Спортивний туризм
[08.04.2011][Гірський туризм]
Кубок МКС. Результат...
[26.03.2011][Гірський туризм]
Спасатель 2011
[26.03.2011][Гірський туризм]
Чемпіонат Львівської...
[26.03.2011][Гірський туризм]
Чемпіонат Чернігова ...
[26.03.2011][Гірський туризм]
Кубок Донбасу сніжно...
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 41
Наша кнопка

<a href="//turism.ucoz.ua/" target="_blank" >
<img src="//turism.ucoz.ua/images/baner3.gif" title="Активний відпочинок" style="border: none;" alt="" />
Архів записів
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Головна » 2011 » Лютий » 27 » Положення про всеукраїнські змагання зі спортивного туризму на 2011 рік
10:51
Положення про всеукраїнські змагання зі спортивного туризму на 2011 рік

ПОЛОЖЕННЯ
про всеукраїнські змагання
зі спортивного туризму на 2011 року

Календарний план


1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ

Всеукраїнські змагання зі спортивного туризму проводяться з метою подальшого розвитку спортивного туризму в Україні як ефективного засобу підвищення ролі фізичної культури і спорту у всебічному гармонійному розвитку особи, сприяння формуванню здорового способу життя населення.
Головні завдання змагань:
• пропаганда та популяризація спортивного туризму серед широких верств населення України як потужного засобу зміцнення здоров’я і виховання патріотизму, формування свідомості людини щодо повсякденного ведення здорового способу життя, особливо, серед молодого покоління;
• перевірка та підвищення рівня технічної та тактичної майстерності спортсменів;
• визначення найсильніших команд України з видів спортивного туризму (СТ) та спортивних походів за видами СТ;
• виявлення перспективного резерву СТ для збірних команд України;
• сприяння підвищенню безпеки змагань та спортивних походів з видів туризму;
• сприяння моніторингу та визначення рейтингу регіонів з розвитку СТ в Україні.

2. ТЕРМІНИ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

Всеукраїнські змагання зі спортивного туризму проводяться протягом 2011 року відповідно до календаря змагань України (табл.1).

3. КЕРІВНИЦТВО ЗМАГАННЯМИ

3.1. Загальне керівництво підготовкою та проведенням змагань здійснюють Департамент спорту вищих досягнень Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (далі – Мінсім’ямолодьспорт або Міністерство) та Федерація спортивного туризму України (далі – Федерація або ФСТУ).
3.2. Безпосереднє проведення змагань (залежно від місця проведення) покладається на структурні підрозділи з питань фізичної культури та спорту АР Крим, областей та міст Києва та Севастополя, а також головну суддівську колегію (далі – ГСК), затверджену Федерацією. Головного суддю змагань за поданням Федерації затверджує Міністерство згідно з регламентом. Змагання проводяться відповідно до Єдиного календарного плану спортивних заходів України на 2011 рік та згідно з діючими Правилами змагань зі спортивного туризму (надалі – Правила), що затверджені Міністерством.
3.3. Відповідальність за дотримання правил безпеки та здоров’я учасників під час проведення змагань покладається на головного суддю згідно з діючими Правилами змагань зі спортивного туризму та «Положенням про медичне забезпечення спортивно-масових заходів» (наказ Мінохорони здоров’я України від 27.10.2008, № 614 та наказ Мінсім’ямолодьспорту України від 17.11.2008, № 4557).
3.4. У своїй звітності про проведення змагань ГСК надає ФСТУ звіт головного судді змагань, Умови проведення змагань (у разі оголошення), заявочні матеріали, протоколи особистих та командних результатів за видами змагань (дистанціями), зведені протоколи командних результатів, оціночну відомість роботи суддів, а також відомість підрахунку очок згідно з таблицею очок ВСМ Мінсім’ямолодьспорту, у тому числі для ФСТ "Динамо”, "Україна”, "Спартак”, "Колос”, ЦСК Міністерства оборони України, Комітету з фізичної культури і спорту Міністерства освіти та науки України.
Якщо у число команд, що зайняли 1- 8 місце, попадає декілька команд з одного регіону, то їх очки складаються для цього регіону. Якщо у цих командах є учасники з різних товариств, то їх очки зараховуються до цих товариств.

4. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ

4.1. До участі у всеукраїнських змаганнях допускаються збірні команди Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, клубів та спортсмени особисто. Кількість команд від території не обмежена.
Спортсмени - громадяни інших країн можуть брати участь у чемпіонатах та Кубках України поза конкурсом.
4.2. До участі у змаганнях допускаються спортсмени, які за віком та спортивною кваліфікацією, відповідають вимогам Правил змагань зі спортивного туризму в частині, що стосується класу дистанцій (п.3.3.2).
На змаганнях юнаків та юніорів вік учасників визначається Положенням про змагання.
На змаганнях з водних видів туризму усі учасники повинні вміти плавати, про що останні засвідчують письмово.
4.3. В залежності від кількості команд з відповідною спортивною кваліфікацією учасників, змагання можуть проводитись на дистанціях різного класу.

5. ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

5.1. Змагання проводяться згідно з Правилами змагань зі спортивного туризму, затвердженими Міністерством 24.04.2008 року. Загальнокомандний залік серед команд територій та ФСТ визначається на базі підрахунку очок ВСМ на 2011 рік за встановленою керівним органом з питань фізичної культури і спорту актуальною методикою.
5.2. Відповідальність за якість та безпечне використання командного та особистого спорядження несе представник команди або самі учасники.
5.3. Відповідальність за підготовку учасників команд та дотримання вимог правил безпеки під час змагань несуть представники команд.

6. ПРОГРАМА ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ЗМАГАНЬ НА 2011 РОКУ

6.1. Чемпіонат України зі спортивного туризму зі спортивних туристських походів

6.1.1. Змагання проводяться з 01.01 до 31.12.2011 року.
6.1.2. Змагання Чемпіонату України проводиться серед команд (туристських груп), які здійснили спортивні походи (далі – СП) у 2011 році та надали необхідні документи до Центральної маршрутно-кваліфікаційної комісії (далі ЦМКК) ФСТУ та головної суддівської колегії чемпіонату (далі – ГСК).
Крім того, до участі у Чемпіонаті допускаються команди, що здійснили спортивні походи у 2010 році за умови, що ці походи не брали участь у чемпіонаті України 2010 року, а також команди, що здійснили спортивні туристські походи у 2009 році за умови, що чемпіонат з даного виду туризму у даній групі походів у 2009 році не проводився.
6.1.3. Суддівство звітів Чемпіонату-2011 проводиться у м. Києві на початку березня 2012 року.
Розміщення попередніх підсумків Чемпіонату на інтернет-сайті ФСТУ (www.fstu.org.ua) або на інтернет-сайті ЦМКК(www cmkk.com.ua) – через 5 днів після закінчення суддівства, подача протестів – на протязі 10 днів після публікації на інтернет-сайті ФСТУ або ЦМКК.
6.1.4. Кількість команд від регіонів України, а також від організацій не обмежується, якщо інше не передбачено Положенням.
У чемпіонаті беруть участь команди, що здійснили туристські спортивні походи IV-VI категорій складності (далі – к.с.) з пішохідного, гірського, водного, велосипедного, з лижного, зі спелеологічного та вітрильного видів туризму, а також комбіновані походи IV -V категорій складності.
6.1.5. Чемпіонат проводиться у трьох групах походів, окремо по кожному з видів туризму :
1-а група - походи VI к.с. – для усіх видів туризму
2-а група - походи V к.с. – для усіх видів туризму
3-я група - походи ІV к.с. (ІІ - ІV к.с. для вітрильного, лижного та спелеотуризму)
6.1.6. Чисельний склад команди та тривалість активної частини спортивних походів (СП) – у відповідності до Правил.
6.1.7. Вимоги до спортивної кваліфікації учасників (оформлених спортивних розрядів), чисельного складу команд – учасників Чемпіонату та тривалості спортивних походів – відповідно до Правил.
6.1.8. Змагання проводяться як командні з кожного виду туризму та комбіновані походи – окремо у кожній групі команд-учасниць. В одній групі об'єднуються команди, що здійснили СП однакової к.с. з одного і того ж виду туризму. При відсутності окремої групи комбінованих походів, такі походи можуть заявлятися в одному або кількох видах туризму, складових комбінованого маршруту .
6.1.9. Суддівство змагань проводиться за умови, що до участі у відповідній групі учасників мандатною комісією допущені звітні матеріали про туристські спортивні походи не менше 6 команд.
Якщо в окремій групі учасників допущено менше 6 команд, за рішенням ГСК, команди цієї групи можуть бути приєднані до найближчої групи учасників з того ж виду туризму, утворюючи об’єднану групу.
6.1.10. Суддівство Чемпіонату проводиться у відповідності до «Методики суддівства Чемпіонатів та першостей України з туристських спортивних походів», затвердженої виконкомом ФСТУ (далі – Методика).
6.1.11. Для формування Виконкомом ФСТУ складу ГСК, попередні заявки на участь у Чемпіонаті-2011 направляються до ЦМКК не пізніше 15 грудня 2011 року за електронною адресою nsytcheva@yandex.ru та madegtyar@ukr.net.
6.1.12. Іменні заявки за встановленою формою та інші матеріали для участі у Чемпіонаті України з туристських спортивних походів 2011 року надаються до ГСК не пізніше 01.03.2012 року:
– іменна заявка, завірена печатками федерації спортивного туризму та структурного підрозділу з питань фізичної культури та спорту АР Крим, областей та міст Києва та Севастополя;
– письмовий звіт про похід (з відміткою МКК про його залік), оформлений у відповідності до вимог ЦМКК;
– копія маршрутної книжки з відміткою про залік походу, завіреної МКК, що має відповідні повноваження, з відмітками або копіями документів, що підтверджують проходження маршруту, а також зміни термінів, нитки маршруту, складу команди. Копії повинні мати відмітки МКК з відповідними повноваженнями;
– документ, що підтверджує наявність оформленого спортивного розряду (звання) учасника, якщо дана інформація не наведена у маршрутній книжці.
Командам пропонується додатково надавати інші матеріали в електронному вигляді (відеофільми тощо), які будуть враховуватися суддями при оцінці походу.
6.1.13. Результат команди визначається середньоарифметичною сумою балів, виставлених суддями по кожному показнику у відповідності до Методики.
6.1.14. Переможці в кожному виді і групі визначаються за найбільшою сумою балів, набраних командою. У разі рівності набраних балів перемога присуджується згідно з п.3.1 Методики. Якщо кількість суддів, що розглядали звіт однієї команди більше 4-х осіб, найбільша та найменша оцінка в балах, виставлені бригадою по кожному з критеріїв, не враховуються при підведенні підсумків.
6.1.15. Додаткова інформація–на інтернет-сайті ЦМКК(www cmkk com.ua) або за електронною адресою: nsytcheva@yandex.ru та madegtyar@ukr.net

6.2. Кубок України зі спортивного (лижного) туризму


6.3. Кубок України зі спортивного (лижного) туризму серед юніорів


6.4. Кубок України зі спортивного (пішохідного) туризму серед юніорів в закритих приміщеннях

6.4.1. Змагання проводяться з 23 по 27 лютого 2011 р. в Донецькій області. Розміщення учасників та суддів - в стаціонарних умовах.
6.4.2. До участі у змаганнях допускаються команди юніорів 1993-1995 років народження.
6.4.3. Склад команди –11 осіб, у тому числі: представник команди – 1; тренер – 1; учасників - 8 (у т.ч. не менше 2 дівчат); суддя – 1.
6.4.4. Змагання проводяться на дистанціях ІІ-ІV класу з трьох видів програми:
«Смуга перешкод» (командні змагання; клас дистанції – ІV; коефіцієнт - 1,5)
«Смуга перешкод» (особисто-командні змагання; клас дистанції – II; коеф. - 1,0).
«Смуга перешкод» (командні змагання за вибором; коефіцієнт – 1,0).
6.4.5. Результат команди у загальному заліку змагань визначається за найменшою сумою залікових балів (місце помножується на коефіцієнт), що отримала команда в усіх видах змагань. У разі, якщо дві і більше команд наберуть однакову суму балів, перевага надається команді, що має вищий результат у виді «Смуга перешкод» (командні змагання).
6.4.6. Команда, що посіла 1 місце у загальному заліку, нагороджується Кубком, грамотою і призами Українського державного Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (УДЦТКУМ).
Команди, що посіли 2-3 місце у загальному заліку та 1-3 місця на окремих дистанціях, нагороджуються грамотами і призами (УДЦТКУМ), а учасники, які посіли 1-3 місця на дистанції «Смуга перешкод» (особисто-командні змагання ) в особистому заліку - дипломами і медалями Донецького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді
6.4.7. Попередні заявки на участь у змаганнях надсилаються до 31 січня 2011 року письмово або факсом за адресою: м. Донецьк, 83048, вул. Челюскінців, 189, обласний Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді, тел: (062) 311-02-28, 311-48-10.

6.5. Всеукраїнські змагання зі спортивного (гірського) туризму на сніжно-скельних дистанціях

6.5.1. Змагання проводяться з 24 до 27 лютого в АР Крим в районі Ангарського перевалу.
6.5.2. Склад команди до 10 чоловік, основний склад - 6 чол. у т. ч. не менше 1 жінки, представник команди – 1 чол., (може бути членом команди), запасні – до 2 чол., суддя не нижче ІІ категорії (спеціалізація – змагання з гірського туризму).
Спортивна кваліфікація учасників - не нижче ІІ розряду зі спортивного туризму.
6.5.3. Змагання командні, проводяться на дистанції IV класу на сніжно-скельному рельєфі з виду «Гірські перешкоди» з елементами виду «Рятувальні технічні прийоми».
6.5.4. Для організації суддівської страховки команди під час проходження мандатної комісії здають до ГСК у тимчасове використання по одній основній вірьовці діаметром 10–12 мм та довжиною не менше 40 метрів, а також по три карабіни. Зазначене спорядження використовується для організації суддівської страховки та повертається командам після закінчення змагань.
6.5.5. Програма змагань:
1 день Заїзд учасників змагань. Робота мандатної комісії з 9:00 до 14:00.Показ дистанцій, нарада ГСК з представниками команд, жеребкування.
2 день Відкриття змагань, змагання за порядком, встановленим ГСК.
3 день Змагання за порядком, встановленим ГСК
4 день Закінчення змагань, підведення підсумків, нагородження переможців та урочисте закриття змагань. Від’їзд учасників.
6.5.6. Результат команди визначається за підсумовуючою (компілятивною) системою.
6.5.7. Мінімальний перелік спеціального спорядження:
- особисте спорядження на 1 учасника: лавинна стрічка 12 м з розміткою через кожен метр, страховочна система, 5 карабінів, 2 "вуси” самостраховки, петля для вузла "прусик”, каска, спусковий пристрій, кішки, льодоруб.
- командне спорядження: 3 вірьовки L=не менше 40 м кожна, допоміжна вірьовка L=60 метрів або дві вірьовки L по 30 м, лавинна лопата, компас, медична аптечка. 6.5.8. Додаткова інформація: Умови проведення змагань – після подання попередніх заявок по e-mail: nitercon@bk.ru, тел. 050-318-37-14 – Козій Віктор Георгійович.

6.6. Чемпіонат України зі спортивного (лижного) туризму


6.7. Чемпіонат України зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді

6.7.1. Чемпіонат України зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді (суддівство звітів за походи 2009-10 навчального року) відбудеться у м.Києві у березні 2011 року – за окремим Положенням МОН.

6.8. Чемпіонат України зі спортивного туризму зі спортивних туристських походів (судівство звітів за 2010 рік)

6.8.1. Чемпіонат України зі спортивного туризму зі спортивних туристських
походів (судівство звітів за 2010 рік) відбудеться у м.Києві з 05 до 13 березня 2011 року - за Положенням всеукраїнських змагань 2010 року.

6.9. Кубок України серед юнаків зі спортивного (пішохідного) туризму "Кам’янецькі скелі-2011"

6.9.1. Змагання проводяться з 22 по 27 березня 2011 року на березі р.Смотрич в м. Кам’янці-Подільському Хмельницької області (за окремим положенням).
Додаткова інформація: УДЦТКУМ: (044)-2380659, E-mail: juntur@online.ua

6.10. Всеукраїнські змагання зі спортивного (водного) туризму "Карпатські ралі"


6.11. Кубок України зі спортивного (пішохідного) туризму

6.11.1. Змагання проводяться з 14 - 17 квітня, на скельному масиві поблизу с. Микільське Херсонської області (район дачного кооперативу «Ізумруд»), від села Микільске до місця проведення змагань буде вивішене маркування. Розміщення учасників проводиться в польових умовах.
6.11.2. Склад команди – до 10 осіб: 6 залікових учасників (у т.ч. не менше 2 жінок), та 2 запасних учасника, 1 суддя і 1 представник команди. Спортивна кваліфікація та вік учасників Кубку — згідно Правил змагань зі спортивного туризму.
6.11.3. 3магання проводяться на дистанціях V классу: "Смуга перешкод" (командна), "Рятувальні роботи” та "Крос-похід"
6.11.4. Програма змагань:
1 день Заїзд учасників змагань. Робота мандатної комісії з 15.00 до 19.00.Нарада ГСК з представниками команд, жеребкування.
2 день Відкриття змагань, змагання на дистанціях за порядком, встановленим ГСК.
3 день Змагання на дистанціях за порядком, встановленим ГСК.
4 день Змагання на дистанціях за порядком, встановленим ГСК.Нагородження переможців та урочисте закриття змагань. Від’їзд учасників.
6.11.5. Перелік спеціального спорядження команда визначає самостійно, виходячи з Умов дистанцій, які будуть повідомлені завчасно на сайтах http://fst.ks.ua та http://risk-life.com/.
6.11.6. Нагородження: додатково до пп..7.2; 7.3 даного Положення, команди-переможці і призери у загальному заліку змагань та по окремих видах нагороджуються пам’ятними призами та дипломами спонсорів, а саме, за перемогу у загальному заліку встановлені такі нагороди:
1 місце - 5000грн.
2 місце - 2000грн.
3 місце - 1000грн.
6.11.7. Місця команд на всіх дистанціях визначаються згідно Правил змагань зі спортивного туризму.
При рівності результатів перевага надається команді, яка має меншу кількість штрафних балів.
6.11.8. Місця команд у загальному заліку визначаються сумою місць, зайнятих ними на окремих дистанціях. Команди, що не мають повного заліку посідають місця після команд з більш повним заліком. При рівності результатів перевага надається команді, яка має кращий результат на дистанції "Крос-похід".
6.11.9. Додаткова інформація: За додатковою інформацією звертатися за телефоном: 050-318-53-72 (Коріновський Андрій Валентинович).

6.12. .Всеукраїнські змагання зі спортивного (пішохідного) туризму "Стежками Героїв"

6.12.1. Змагання проводяться з 29 квітня до 07 травня в Івано-Франківській області (за окремим положенням ВО «ПЛАСТ»).

6.13. Чемпіонат України зі спортивного (водного) туризму.


6.14. Кубок України зі спортивного (вітрильного) туризму


6. 15. Чемпіонат України зі спортивного (гірського) туризму

6.15.1. Змагання проводяться з 29 квітня по 03 травня в м. Бахчисарай АР Крим.
6.15.2. У змаганнях беруть участь спортсмени, які спеціалізуються в гірському, спелеологічному туризмі, альпінізмі та скелелазінні.
6.15.3. Склад команди до 10 чоловік, основний склад команди 6 чол. у т. ч. не менше 1 жінки, запасні – до 2 чол., представник команди – 1 чол., (може бути членом команди), 1 суддя не нижче ІІ категорії (спеціалізація – змагання з гірського туризму).
Кваліфікація спортсменів не нижче відповідної до вимог Правил до дистанцій V класу.
Вік учасників – не молодше 17 років. За спецдопуском медичного закладу можуть бути допущені учасники віком 16 років.
6.15.4. Змагання особисто-командні проводяться на дистанціях V класу на скельному рельєфі з видів програм:
- «Гірські перешкоди» – командні з подоланням частини дистанції окремими зв’язками;
- «Рятувальні технічні прийоми» – командні з подоланням частини дистанції окремими зв’язками;
- «Гірські перешкоди» з елементами виду «Рятувальні технічні прийоми» – змагання зв'язок.
- «Гірські перешкоди» з елементами виду «Рятувальні технічні прийоми» – особисті змагання серед чоловіків та жінок.
6.15.5. Програма змагань:
1 день Заїзд учасників. Робота мандатної комісії до 16-00. Показ дистанцій. Нарада ГСК з представниками команд, жеребкування
2-4 день Відкриття змагань, змагання з видів за порядком, встановленим ГСК
5 день Заключна частина змагань, підведення підсумків, нагородження переможців, урочисте закриття змагань, від’їзд учасників
6.15.6. Для організації суддівської страховки команди під час проходження мандатної комісії здають до ГСК у тимчасове використання по одній основній вірьовці діаметром не менше 10 мм та довжиною не менше 40 метрів, а також по три карабіни. Зазначене спорядження використовується для організації суддівської страховки та повертається командам після закінчення змагань.
6.15.7. Результати змагань на окремих дистанціях визначаються відповідно до п. 3.15.8.2 Правил та умов.
Результат команди у загальному заліку визначається за сумою місць команди на всіх дистанціях. При однаковій сумі вище місце посідає команда з кращим місцем у виді «Рятувальні технічні прийоми» далі за пріоритетом «Гірські перешкоди» (командні змагання, після них – змагання зв'язок).
В особистих змаганнях командний залік визначається за сумою місць 6-ох учасників, у т.ч. не менше 1 жіночого. При рівності суми вище місце посідає команда, в якої кращий жіночий результат.
У виді програми «Гірські перешкоди» з елементами виду «Рятувальні технічні прийоми» – змагання зв'язок місце визначається за сумою місць чоловічої та змішаної зв’язки, при рівності суми вище місце посідає команда, в якої кращий результат змішаної зв’язки.
6.15.8. Додаткова інформація: e-mail: nitercon@bk.ru, тел. 050-318-37-14 – Козій Віктор Георгійович.

6.16. Кубок України серед юніорів зі спортивного (пішохідного) туризму "Кубок Бугу"

6.16.1. Змагання проводяться з 29 квітня до 03 травня у районі Казакової балки Первомайського району Миколаївської області
6.16.2. До участі в змаганнях допускаються команди юних туристів Миколаївської області, а також Автономної Республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя.
Змагання проводяться в двох вікових групах:
старша: учасники 1993 - 1995 років народження;
молодша: учасники 1996 – 1998 років народження.
6.16.3. Склад команди –11 осіб, у тому числі: представник – 1; тренер – 1; учасників - 8 (у т.ч. не менше 2 дівчат); суддя – 1.
6.16.4. До програми включені змагання на дистанціях:
„Смуга перешкод” (особисто-командні змагання);
„Смуга перешкод” (командні змагання);
„Похід-крос” (командні змагання).
Клас дистанцій: III-IV (старша вікова група), II- III (молодша вікова група).
6.16.5. Попередні заявки подаються до 20 квітня 2011 року до Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (0512)-36-12-19, (094)-943-79-17.
6.16.6. Переможці визначаються в кожній віковій групі окремо за найменшою сумою місць на 3-х дистанціях. За рівності цього показника перевагу отримує команда, що посіла краще місце на дистанції „Похід-крос”.
6.16.7. Команди, що посіли 1-3 місця в загальному заліку окремо у кожній віковій групі, нагороджуються кубком, призами та грамотами УДЦТКУМ, а на окремих дистанціях - призами та грамотами Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

6. 17. Кубок України зі спортивного (гірського) туризму "Мала Хортиця-2011"

6.17.1. Змагання проводяться з 02 по 05 червня в м. Запоріжжя (о. Хортиця).
6.17.2. У змаганнях беруть участь спортсмени України та зарубіжних країн, які спеціалізуються в гірському, спелеологічному туризмі, альпінізмі та скелелазінні.
6.17.3. Склад команди до 8 чоловік, основний склад команди 4 чол. у т. ч. не менше 1 жінки, запасні – до 2 чол., представник команди – 1 чол., (може бути членом команди), суддя не нижче ІІ категорії (спеціалізація – змагання з гірського туризму).
Кваліфікація спортсменів не нижче відповідної до вимог Правил до дистанцій ІV класу. Вік учасників – не молодше 16 років. За спеціальним допуском медичного закладу можуть бути допущені учасники віком 15 років.
6.17.4. Змагання особисто-командні проводяться на дистанціях ІV класу на скельному рельєфі з видів програм:
- «Гірські перешкоди» – змагання зв’язок;
- «Рятувальні технічні прийоми» – змагання зв’язок;
6.17.5. Програма змагань:
1 день Заїзд учасників змагань. Робота мандатної комісії до 18-00.Показ дистанцій. Нарада ГСК з представниками команд, жеребкування
2-3 день Відкриття змагань, змагання за порядком, встановленим ГСК
4 день Заключна частина змагань, підведення підсумків, нагородження переможців, урочисте закриття змагань, від’їзд учасників
6.17.6. Для організації суддівської страховки команди під час проходження мандатної комісії здають до ГСК у тимчасове використання по одній основній вірьовці діаметром не менше 10 мм та довжиною не менше 40 метрів, а також по три карабіни. Зазначене спорядження використовується для організації суддівської страховки та повертається командам після закінчення змагань.
6.17.7. Результати змагань серед зв'язок на окремих дистанціях визначаються відповідно до п. 3.15.8.2 Правил та умов.
Результат команди на дистанції визначається по сумі місць чоловічої та змішаної зв’язки. При однаковій суми вище місце посідає команда з кращим результатом змішаної зв’язки.
Результат зв’язки у загальному заліку (окремо серед чоловічих та змішаних зв'язок) визначається по сумі місць на двох дистанціях. При однаковій сумі вище місце посідає зв’язка з кращим місцем у виді «Рятувальні технічні прийоми».
Результат команди у загальному заліку визначається за сумою місць команди на двох дистанціях. При однаковій сумі вище місце посідає команда з кращим результатом у виді «Рятувальні технічні прийоми».
6.17.8. Додаткова інформація: e-mail: nitercon@bk.ru, тел. 050-318-37-14 – Козій Віктор Георгійович.

6. 18. Всеукраїнські змагання зі спортивного (водного) туризму "Срібна регата Побужжя"


6. 19. Кубок України зі спортивного (велосипедного) туризму


6.20. Чемпіонат України зі спортивного (вітрильного) туризму


6.21. Чемпіонат України зі спортивного (пішохідного) туризму

6.21.1. Змагання проводяться з 30 червня до 04 липня в районі села Нігін Камянець-Подільського району Хмельницької області.
6.21.2. Склад команди – до 10 осіб: 6 залікових учасників (у т.ч. не менше 1 жінок), та 2 запасних учасника, 1 суддя і 1 представник команди.
Спортивна кваліфікація та вік учасників чемпіонату — згідно діючих Правил.
6.21.3. 3магання проводяться на дистанціях V класу
"Смуга перешкод"(командна), "Рятувальні роботи» та "Крос-похід"
6.21.4. Програма змагань:
1 день Заїзд учасників змагань. Робота мандатної комісії з 15.00 до 19.00.Нарада ГСК з представниками команд, жеребкування.
2 день Відкриття змагань, змагання на дистанціях за порядком, встановленим ГСК.
3 день Змагання на дистанціях за порядком, встановленим ГСК.
4 день Змагання на дистанціях за порядком, встановленим ГСК.
5 день Нагородження переможців та урочисте закриття змагань. Від’їзд учасників.
6.21.5. Перелік спеціального спорядження команда визначає самостійно, виходячи з Умов дистанцій, які будуть повідомлені завчасно.
6.21.6. Місця команд на всіх дистанціях визначаються згідно Правил змагань зі спортивного туризму.
При рівності результатів перевага надається команді, яка має меншу кількість штрафних балів.
Місця команд у загальному заліку визначаються сумою місць, зайнятих ними на
окремих дистанціях. Команди, що не мають повного заліку посідають місця після команд з більш повним заліком. При рівності результатів перевага надається команді, яка має кращий результат на дистанції "Рятувальні роботи".
6.21.7.Додаткова інформація: За додатковою інформацією звертатися до Трощенка Володимира Олександровича: e-mail: trovlad@rambler.ru,тел. 094-94-37-917.

6.22. Чемпіонат України серед юніорів зі спортивного (пішохідного) туризму

6.22.1. Змагання проводяться з 13 до 18 липня 2010 р. в Немирівському районі Вінницької області
6.22.2. До участі у змаганнях допускаються команди юніорів 1993-1995 років народження. Учасники повинні мати спортивну кваліфікацію не нижче другого розряду зі спортивного туризму.
Від Автономної Республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя та Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді допускається по одній команді.
6.22.3. Склад команди –11 осіб, у тому числі: представник – 1; тренер – 1; учасників - 8 (у т.ч. не менше 3 дівчат); суддя – 1 (не нижче другої категорії).
6.22.4. Змагання проводяться на дистанціях ІІІ-ІV класу з трьох видів програми:
«Смуга перешкод» (командні змагання);
«Похід – крос» (командні змагання);
«Смуга перешкод» (особисто-командні змагання).
6.22.5. Програма змагань:
13.07 Заїзд учасників змагань. Робота мандатної комісії до 18.00. Відкриття змагань, показ дистанційНарада ГСК з представниками команд, жеребкування.
14-17.07 Змагання на дистанціях за порядком, визначеним ГСК
18.07 Підведення підсумків, нагородження переможців та урочисте закриття змагань. Від’їзд учасників.
6.22.6. Загальнокомандний результат визначається за кращою сумою місць команди на трьох дистанціях змагань. Якщо сума місць однакова, перевагу має команда, яка посіла краще місце на дистанції "Похід-крос".
Команди, що посіли 1-3 місця в загальнокомандному заліку та в окремих видах програми змагань, нагороджуються дипломами МОН України та медалями.
Учасники команд, що посіли 1-3 місця в окремих видах програми та в загальнокомандному заліку, нагороджуються дипломами УДЦТКУМ та медалями.
Тренери команд, що посіли 1-3 місця у загальнокомандному заліку та в окремих видах програми, нагороджуються дипломами МОН та медалями.
6.22.7.Додаткова інформація: УДЦТКУМ, тел. – (044)-2380659, 5311998, E-mail: juntur@online.ua

6.23. Чемпіонат України серед юнаків зі спортивного (пішохідного) туризму

6.23.1. Змагання проводяться з 13 по18 липня 2010 р. в Немирівському районі Вінницької області (за окремим положенням)
Додаткова інформація: УДЦТКУМ: (044)-2380659, E-mail: juntur@online.ua

6.24. Чемпіонат України серед юніорів зі спортивного (велосипедного) туризму


6.25 Чемпіонат України зі спортивного туризму (спелеологічний)

6.25.1 Чемпіонат проводиться з 05 до 08 вересня в м. Кам`янець-Подільському, Хмельницької області.
6.25.2 Склад команди - до 10 осіб, у тому числі: представник - 1, основний склад команди 6 осіб, у т.ч. не менше 1 жінки, запасні– 2. Суддя від команди - 1 (повинен мати каску, зблоковану систему, спусковий пристрій, 3 карабіни).
6.25.3 Змагання особисто-командні, проводяться на дистанціях ІV класу:
- смуга перешкод на скельному рельєфі – командні змагання (6 учасників);
- смуга перешкод на скельному рельєфі – особисто-командні змагання (4 учасники).
Окремий залік серед жінок та чоловіків не проводиться.
6.25.4 Змагання проводяться за заданим маршрутом, з вільним вибором тактики проходження дистанції.
6.25.5 При проходженні обох дистанцій можливе застосування техніки СРТ (техніка роботи на одній вірьовці).
6.25.6 Програма змагань:
4 вересня Заїзд та розміщення команд. Робота мандатної комісії – до 18.00. Нарада ГСК з представниками команд, жеребкування.
5 -7 вересня Урочисте відкриття змагань, показ дистанцій. Змагання на дистанціях, за порядком, встановленим ГСК
8 вересня Підведення підсумків, нагородження, закриття. Роз’їзд.
6.25.7 В командних змаганнях на смузі перешкод місце команди визначається сумою часу на проходження дистанції та штрафів. Краще місце займають команди, що мають менший сумарний результат. При рівності результатів перевага віддається команді, що має меншу суму штрафу.
6.25.8 Місце учасника в особистих змаганнях визначається сумою часу на проходження дистанції та штрафів. При рівності результатів перевага надається учасникам, що мають меншу суму штрафу.
6.25.9 Місце команди в особисто-командних змаганнях на смузі перешкод визначається по сумі місць, які зайняли три залікових учасники команди. При рівності результатів перевага надається команді, учасник якої має абсолютно кращий результат. Місця команд, які мають залік по двох та менше учасниках, розподіляються після команд з повним заліком.
6.25.10 Загальнокомандний результат визначається за найменшою сумою місць, що посіла команда на двох дистанціях. При рівності суми місць перевага надається команді з кращим показником у командних змаганнях на спелеотуристській смузі перешкод. Місця команд, які отримали залік тільки на одній з дистанцій, розподіляються після команд з повним заліком.
6.25.11. Додаткова інформація: (0352) 25-25-69 або e-mail: office@tourclub.te.ua

6.26. Чемпіонат України зі спортивного (велосипедного) туризму


6.27. Кубок України зі спортивного (водного) туризму "Південний Буг"


6.28. Кубок України зі спортивного туризму серед юніорів "Волинь"

6.28.1. Змагання проводяться з 15 до 18 вересня у Волинській області, с.Лище, Луцького району.
6.28.2. У змаганнях беруть участь команди з Автономної Республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя а також зарубіжних країн.
6.28.3.До участі у змаганнях допускаються спортсмени 1994 - 96 років народження, за спеціальним допуском лікаря - 1997 р.н.
Склад команди 8 осіб, у тому числі: учасники – 6 осіб, (в т.ч. не менше двох дівчат); представник – 1 особа і тренер – 1 особа.
6.28.4.До програми включені змагання на дистанціях:
- «Смуга перешкод» - пішохідна (особисто – командні змагання, 6 учасників);
- «Смуга перешкод» - пішохідна (командні, 5 осіб, в т.ч. не менше 2-х дівчат);
- «Комбінована дистанція» - З-х етапна (на кожному етапі по 2 особи) естафета з елементами водного, велосипедного, пішохідного туризму).
6.28.5. Додаткова інформація: Оргкомітет змагань: працює при Волинському обласному центрі туризму, спорту та екскурсій. Телефони: (0332) 241035; (050)9303034; факс (0332) 248154;E-mail: untyr@ukr.net

6.29. Чемпіонат України серед юніорів зі спортивного (гірського) туризму

6.29.1. Змагання проводяться з 22 по 26 вересня в районі Бахчисарая АР Крим.
6.29.2. До участі у змаганнях допускаються команди юніорів 1994-1996 років народження. Учасники за спецдопуском не допускаються. Учасники повинні мати спортивну кваліфікацію не нижче другого розряду зі спортивного туризму.
Від Автономної Республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя та УДЦТКУМ допускається по одній команді. За попереднім погодженням з Центром туризму та за наявності технічної можливості до змагань можуть бути допущені додаткові команди.
6.29.3. Склад команди –11 осіб, у тому числі: представник команди – 1; тренер – 1; учасників - 8 (у т.ч. не менше 2 дівчат); суддя – 1 (не нижче другої суддівської категорії).
6.29.4. Змагання проводяться на дистанціях ІІІ-ІV класу з двох видів програм:
«Гірські перешкоди» (командні змагання);
«Рятувальні технічні прийоми» (командні змагання).
6.29.5. Програма змагань:
22.09 Заїзд учасників змагань. Робота мандатної комісії до 18.00. Відкриття змагань, показ дистанцій,Нарада ГСК з представниками команд, жеребкування.
23-25.09 Змагання на дистанціях за порядком, визначеним ГСК.
26.09 Підведення підсумків, нагородження переможців та урочисте закриття змагань. Від’їзд учасників.
6.29.6. Загальнокомандний результат визначається за кращою сумою місць команди на двох дистанціях змагань. Якщо сума місць однакова, перевагу має команда, яка посіла краще місце на дистанції "Рятувальні роботи".
Команди, що посіли 1-3 місця в загальнокомандному заліку та в окремих видах програми змагань, нагороджуються дипломами Міністерства освіти і науки України та медалями.
Учасники команд, що посіли 1-3 місця в окремих видах програми та в загальнокомандному заліку, нагороджуються дипломами УДЦТКУМ та медалями.
Тренери команд, що посіли 1-3 місця у загальнокомандному заліку та в окремих видах програми, нагороджуються дипломами МОН та медалями.
6.29.7. Додаткова інформація: УДЦТКУМ: (044)-2380659, 531-19-98, E-mail: juntur@online.ua

6.30. Всеукраїнські юнацькі змагання зі спортивного туризму "Осінній рейд"

6.30.1. Змагання проводяться з 23 до 25 вересня у Львівській області молодіжною організацією ПЛАСТ – Національною Скаутською Організацією України (за окремим положенням), довідки : roman_o@ukr.net

6.31. Чемпіонат України зі спортивного туризму (пішохідний+вело+водний) серед ветеранів


6.32. Чемпіонат України зі спортивного (пішохідного) туризму з походів (очний)

6.32.1. Змагання проводяться з 1 до 10 жовтня на території Закарпатської області.
6.32.2. У змаганнях беруть участь спортсмени, які спеціалізуються в пішохідному, гірському та лижному туризмі.
6.32.3. Змагання командні. Склад команди – 8 чол.: представник команди – 1 чол. (може бути учасником), основний склад команди – 6 чол. (у т.ч. не менше 1 особи протилежної статі), суддя – 1 чол.
6.32.4. Програма змагань:
1 день - Заїзд учасників змагань . Робота мандатної комісії з 12.00 до 18.00.Нарада ГСК з представниками команд, жеребкування, відкриття змагань
2-9 день Змагання на дистанції „Крос-похід”
10 день Підведення підсумків, нагородження переможців, урочисте закриття змагань, від’їзд учасників.
6.32.5.Змагання проводяться на дистанції „Крос-похід”, що відповідає проходженню маршруту категорійного походу та подоланню додатково 7 технічних е

Переглядів: 2395 | Додав: nikeliron | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Atsh  
0
Hey, that post leaves me feeling folhsio. Kudos to you!

1 саша  
0
как заявиться на малую хортицу?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вверх