Активний відпочинок та незабутні враження
Вітаю Вас Гость

Меню сайту
Категорії розділу
Гірський туризм [7]
Пішохідний туризм [2]
Спортивний туризм
[08.04.2011][Гірський туризм]
Кубок МКС. Результат...
[26.03.2011][Гірський туризм]
Спасатель 2011
[26.03.2011][Гірський туризм]
Чемпіонат Львівської...
[26.03.2011][Гірський туризм]
Чемпіонат Чернігова ...
[26.03.2011][Гірський туризм]
Кубок Донбасу сніжно...
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 41
Наша кнопка

<a href="//turism.ucoz.ua/" target="_blank" >
<img src="//turism.ucoz.ua/images/baner3.gif" title="Активний відпочинок" style="border: none;" alt="" />
Архів записів
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2011 » Березень » 26 » Чемпіонат Львівської області
13:57
Чемпіонат Львівської області

Чемпіонат Львівської області


ПОЛОЖЕННЯ
про відкритий Чемпіонат Львівської області

зі спортивного гірського туризму

1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ

Відкритий Чемпіонат Львівської області зі спортивного гірського туризму проводяться з метою подальшого розвитку гірського туризму в Львівській області, як ефективного засобу підвищення ролі фізичної культури i спорту у всебічному гармонійному розвитку особи, сприяння формуванню здорового способу життя населення.

Головні завдання змагань:

  • пропаганда та популяризація спортивного туризму серед широких верств населення;
  • перевірка та підвищення рівня технічної майстерності спортсменів-туристів;
  • визначення найсильніших команд області з гірського спортивного туризму;
  • сприяння підвищенню безпеки спортивних походів з гірського туризму.

2. ТЕРМIН ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ

Чемпіонатпроводиться 14-17 квітня 2011 року на Чатових скелях.

Проїзд автобусами №№ 75, 68, 36, в напрямку Винників до зупинки Винниківське озеро; або №№ 17, 117 до каплички в с.Лисиничі;, а далі по маркуванню вверх до скель.

3. КЕРIВНИЦТВО ЗМАГАННЯМИ

Загальне керівництво здійснюють Управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації (далі – Управління), Львівська обласна Федерація спортивного туризму (далі — Федерація). Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення змагань покладається на гірську комісію та головну суддівську колегію (далі — ГСК), склад якої затверджується Федерацією. Головного суддю змагань за поданням Федерації затверджує Управління згідно з регламентом. Змагання проводяться згідно з чинними Правилами змагань зі спортивного туризму (надалі – Правила).

Відповідальність за дотримання правил безпеки та здоров’я учасників під час проведення змагань покладається на головного суддю згідно з чинними Правилами змагань зі спортивного туризму та «Положенням про медичне забезпечення спортивно-масових заходів» (наказ Мінохорони здоров’я України від 27.10.2008, № 614 та наказ Мінсім’ямолодьспорту України від 17.11.2008, № 4557).

 

4. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ

4.1. До участі у змаганнях допускаються команди туристських клубів, навчальних закладів, туристсько-краєзнавчих центрів, колективів фізкультури підприємств, установ, організацій а також команди сформовані окремими громадянами, що мають необхідну кваліфікацію учасників та суддів, здали передбачене цим Положенням спорядження, пройшли мандатну комісію змагань. Кількість команд від однієї організації не обмежується.

4.2. У змаганнях беруть участь спортсмени: з кваліфікацією не нижче 3 розряду (на дистанціях 3 класу) і 2 розряду (на дистанціях 4 класу) зі спортивного туризму.

Мінімальний вік учасників змагань 13 років (3 клас), 16 років (4 клас) (за роком народження). За спеціальнимдопуском медичного закладу до змагань можуть бути допущені учасники, вік яких на один рік менше встановленого.

4.3. Склад команди – до 10 осіб, у тому числі: основний склад команди 6 чол. (три зв’язки) у т.ч. не менше 1 жінки (не менше 1 змішаної зв’язки), представник (тренер) команди (може бути капітан) —1. запасні — до 2 чол.; суддя  не нижче ІІІ категорії (спеціалізація-змагання з гірського туризму).

4.4. Команди повинні мати усе необхідне спорядження для участі у змаганнях відповідно до Правил змагань зі спортивного туризму; єдину, по можливості, форму, закриваюча лікті та коліна.

 

 

 

5. ЗАГАЛЬНІ УМОВИ  ТА ПРОГРАММА ЗМАГАНЬ

5.1 Змагання проводяться згідно з Правилами змагань зі спортивного туризму, затвердженими Міністерством 24.04.2008 року.

5.2. Відповідальність за якість та безпечне використання командного та особистого спорядження несе представник команди або самі учасники.

5.3. Відповідальність за підготовку учасників команд та дотримання вимог правил безпеки під час змагань несуть представники команд

Відповідальність за наслідки, викликані порушенням безпеки з вини учасника, несе учасник, який допустив порушення

5.4. Змагання проводяться як особисті з командним заліком; змагання зв'язок на дистанціях 3 та 4 класу на скельному рельєфі з двох видів програми:

  • «Гірські перешкоди» (контрольний вантаж до 10 кг на зв’язку);
  • «Рятувальні технічні прийоми».

Рятувальні технічні прийоми можуть бути:

  • в’язання «кокона»;
  • підйом, спуск «манекена» в коконі з супроводжуючим і без;
  • спуск, підйом «потерпілого» без та з супроводжуючим;
  • підйом учасника з «тріщини» різними способами:
  • та інші.

5.5. Для облаштування дистанцій команди (під час проходження мандатної комісії) здають до ГСК у тимчасове використання по одній основній вірьовці діаметром не менше 10 мм, довжиною не менше 40 м, а також по три карабіни. Зазначене спорядження використовується для забезпечення суддівських страховок та повертається командам після закінчення змагань.

Команда, яка перетре (знищить) суддівську мотузку, повертає взамін цілу.

Докладні умови змагань на дистанціях команди одержать на місці змагань.

5.6. Програма змагань:

1 день

заїзд та розміщення команд, робота мандатної комісії (до 21:00); нарада ГСК з представниками команд, жеребкування; робота технічної комісії

2 день

показ дистанцій; прийом заявок з тактики; урочисте відкриття змагань; змагання на дистанціях за порядком, встановленим ГСК

3 день

продовження змагань

4 день

продовження змагань, визначення результатів, нагородження, закриття, від’їзд учасників

6. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦIВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ

6.1. Результаті змагань на дистанціях 3 и 4 класу визначаються окремо.

6.2. Результати змагань зв'язок в окремих видах програми визначаються згідно п. 3.15.8.2. Правил змагань зі спортивного туризму та Умов.

6.3. Місце команди у виді програми визначається за сумою місць двох кращих зв’язок, при чому не менше однієї змішаної або жіночої. Якщо сума місць однакова, перевагу має команда, у якої кращий результат змішаної (жіночої) зв’язки.

6.4. Загальнокомандний результат визначається за кращою сумою місць команди у двох видах програми. Якщо сума місць однакова, перевагу має команда, яка посіла краще місце у виді «Рятувальні технічні прийоми».

6.5. Команди-призери в окремих видах програми нагороджуються дипломами Управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації i, можливо, призами спонсорів, учасники команд i тренери — дипломами.

Команди, які посіли перші місця у загальному заліку на дистанціях 3 і 4 класу, нагороджуються перехідними Кубками.

7. УМОВИ ПРИЙОМУ УЧАСНИКIВ ТА ФIНАНСУВАННЯ

7.1. Витрати з участі команд у змаганнях (проїзд, провезення вантажу, добові, харчування, прокат спорядження. страхування учасників та суддів від команд на період змагань тощо) забезпечуються за рахунок коштів організацій, що відряджають команди та інших залучених коштів.

7.2. Учасники змагань розміщуються в польових умовах, харчуванням забезпечують себе самостійно.

7.3.Витрати, пов’язані з організацією та проведенням змагань здійснюються за рахунок залучених Федерацією коштів.

7.4 Стартовий внесок — 10 грн. з учасника.

Протести приймаються під заставу у розмірі 40 грн.

 

8. ЗАЯВКИ ТА ДОКУМЕНТАЦIЯ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ КОМАНДАМИ

У день заїзду команди подають до мандатної комісії такі документи:

  • іменну заявку за встановленою формою, завірену  медичним закладом та організацією, що відряджає; лікарський допуск учасників до змагань підтверджується особистим підписом та печаткою.
  • спеціальний медичний допуск для учасників, яким не виповнилося 13(16) років;
  • документи, що засвідчують особу з датою народження (паспорти і інш.) учасників команди;
  • документи про підтвердження спортивної кваліфікації учасників змагань;
  • страхові поліси від нещасних випадків на спортивних заходах (на всіх учасників змагань, в т.ч. на суддів від команди) дійсні на час змагань та у дорозі.
  • Команди приймаються на змагання після підтвердження своєї участі до 09 квітня 2011р. (тел.: (093-6187049), (093-4917590) – Бережний М.Г., е-mail: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript .

До змагань допускаються лише команди та учасники в особистому заліку, які попередньо підтвердили свою участь в установлений для попередніх заявок термін та під час роботи мандатної комісії.

9. МЕДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗМАГАНЬ

Медичне забезпечення змагань здійснюється у відповідності до «Положення  про медичне забезпечення спортивно-масових заходів», що затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я України від 27.10.2008 № 614.

Для медичного забезпечення на змаганнях буде присутній лікар.

Лікарські бригади, які обслуговують спортивно-масові заходи, повинні мати все необхідне для надання невідкладної медичної допомоги та транспортування постраждалих у відповідні лікувально-профілактичні заклади.

Лікар змагань входить до складу суддівської колегії на правах заступника головного судді. Всі його рішення в межах компетентності обов’язкові для учасників, суддів, організаторів змагань.

Лікар представляє в суддівську колегію план медичного забезпечення змагань та звіт після їх закінчення згідно із затвердженою формою.

10. ПІДГОТОВКА СПОРТИВНИХ СПОРУД

Відповідно до наказу Мінсім’ямолодьспорту від 26 квітня 2004 року № 1274 "Про додаткові заходи щодо попередження травматизму та запобігання нещасним випадкам у спортивній діяльності”:

– підготовка спортивних споруд покладається на їх власників;

– контроль за підготовкою спортивних споруд при проведенні змагань здійснює робоча комісія, яка утворена обласною державною адміністрацією;

– відповідальність за виконанням вимог заходів безпеки під час проведення змагань покладається на головного суддю.

Власник спортивної споруди не менше ніж за 4 години до початку змагань зобов’язаний подати до робочої комісії акт про її готовність до проведення змагань.

Невиконання вимог, передбачених цим пунктом, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, спонукає до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

ДАНЕ ПОЛОЖЕННЯ Є ОФIЦIЙНИМ ВИКЛИКОМ НА ЗМАГАННЯ

Категорія: Гірський туризм | Переглядів: 1827 | Додав: nikeliron | Теги: змагання, чатові скелі, туризм, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 escorts France  
0
Real good info can be found on weblog.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вверх